Ingen har større kjærlighet

"Ingen har større kjærlighet enn den som gir livet for vennene sine." (Joh 15:13). I OMs 60-årige historie har noen brødre og søstre i OM-familien opplevd dette på nært hold

Her skal vi høre om et par av dem:  David Goodman, skutt i sitt hjem i Tyrkia i 1979 og Gayle Williams, drept i Kabul, Afghanistan, i 2008. Nå er de hedret som nyere tids martyrer.

David Goodman - Tyrkia 1979

Etter å ha lest en traktat, "Tyrkia, det glemte landet," flyttet David og Jenni Goodman til Adana, Tyrkia, i 1977, hvor David underviste i engelsk som fremmedspråk. Davids enke, Jenni, husker så altfor godt den morgenen da alt ble totalt forandret. "Noen kom til døren, og jeg kunne høre David spørre:« Hvem er det? » Da hørte jeg hørte døren ble åpnet ... etterfulgt av skudd." I sjokktilstand  fant Jenni en nabo som tok David til sykehuset, hvor han ble erklært død ved ankomst. Ingen arrestasjoner ble noensinne gjort i forbindelse med mordet.

Gravid med parets første barn flyttet Jenni tilbake til USA og fødte en sønn, David Yener (navnet Yener betyr seierherre).  Ett år senere giftet hun seg med Bill Perry og paret fikk seks barn sammen.

I 2015 reiste Jenni og Bill til Tyrkia for å besøke sin datter, som var der på en evangeliseringskampanje.  Dette var Jennis første tur til Tyrkia etter at David led martyrdøden. De deltok på et møte i en menighet der og forsamlingen sang en tyrkisk lovsang som David skrev kort tid før han døde – og som fortsatt synges nesten 40 år senere. "Mange troende husker fortsatt det offer forfatteren gjort," sier Jenni.

Gayle Williams - Afghanistan, 2008

Da vi bodde i Sør-Afrika hadde jeg gleden av å tilrettelegge utreisen for 34 år gamle Gayle Williams til Kabul i Afghanistan. Det var derfor ekstra sjokkerende da jeg hørte på nyhetene hva som skjedde med henne.

Et par måneder før hun døde, hadde en hun en drøm: Et fruktbart tre ble hugget ned og et nytt skudd vokste ut av stubben. Da hun ba om hva den drømmen betydde for henne, svarte Gud Gayle: "Du er det fruktbare treet."

Gayle Williams elsket det afghanske folket, spesielt de funksjonshemmede. Hun hadde bare vært i Afghanistan i to år da hun ble skutt ned på åpen gate mens hun var på vei til senteret hun jobbet på i Kabul i oktober 2008. To menn på en motorsykkel forsøkte å bortføre henne, men da hun kjempet imot, skjøt de henne flere ganger og flyktet. Gayle døde på stedet.

Tidligere samme måneden deltok Gayle i begravelsen til Gordon Magney, en av de som hadde vært lengst i tjenesten i Afghanistan.  Han døde av naturlige årsaker i en alder av 70 og ble begravet i Kabul i utlendingenes kirkegård. Et par uker senere, lå hun i en ny grav ved siden av Gordon.

Gayle død var et hardt slag mot det pågående arbeidet og det afghanske folket. Men, med tusenvis av afghanske asylsøkere som flykter til Europa, er det ny frukt blant afghanere. Ifølge Thomas*, en av de afghanske lederrne, "er det mange afghanske flyktninger som har åpnet opp for Guds nåde og kommet til tro. Ganske mange afghanere er blitt podet inn i det treet Gayle så. "

*Navnet er endret.

Kilde: Rebecca Barnhardt